maak de shift

en breek los van burnout, angst en depressie

Een dag lang inzichten vergaren tijdens de Shiftdag Breaking BAD (Burnout, Angststoornissen en Depressies). Wij wijzen je op de ontbrekende schakel in de huidige, gebruikelijke visie op deze verlammende symptomen. Daarmee krijg je een ander perspectief en blijvende oplossingen aangeboden. Ook al zit je er momenteel nóg zo diep in en ook al voel je je nog zo beroerd.

Vrijdag 16 juni 2023, 9.30 – 16.30 uur te Soest (max. 16 deelnemers) (Klik hier voor Maartje’s interview)

Heb jij last van één van deze dingen?

Burnout

Het lukt je niet meer om te werken en ook in je privé-leven functioneer je nauwelijks. Je bent geestelijk en lichamelijk vermoeider dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden. De verhalen dat je altijd restverschijnselen zult houden, stemmen niet vrolijk.

angst

Je wordt regelmatig overvallen door paniek in je hoofd en in je lijf. Schijnbaar spontaan en zonder aanwijsbare reden. Je vermijdt misschien bepaalde situaties en handelingen, waardoor je je niet langer vrij door het leven beweegt.

depressie

Je ziet het niet meer zitten. Depressieve gevoelens houden jou in hun greep en op de bank. Je probeert misschien ‘positief’ te denken, maar dat werkt niet of nauwelijks. Je valt telkens terug in een enorm zwart gat zonder een enkel lichtpunt of houvast.

met eenvoudige maar vernieuwende inzichten

Breek vrij van Burnout, angst en/of depressie

De zienswijze heeft mij geraakt. Het is gemakkelijker geworden.

Rob den Haan

Na het dagelijks luisteren van jullie podcasts had ik zin om een live dagje te ervaren. De Shiftdag was ontspannen en heel inzichtgevend. Fijne sfeer, leuk om ook andere geïnspireerden te spreken en ervaringen te delen. Ook achteraf krijg ik steeds meer inzichten. En als bonus: lieve Olly die iedereen kwam begroeten. 🙂

Heidi Pothof

Burnout is inmiddels de grootste reden voor ziekteverzuim. Velen van ons gaan gebukt onder allerlei angsten en ook depressies komen steeds vaker voor onder alle lagen van de bevolking en op alle leeftijden. Er worden diverse oorzaken aangewezen: de huidige maatschappij, gebeurtenissen uit het verleden, prestatiedruk, opvoeding, de invloed van Social Media, genetische factoren enzovoorts. Op zijn best kun je er, op enig moment in de toekomst ‘mee om leren gaan’, zo wordt ons voorgehouden.

Het lijkt of er een heleboel dingen zijn die we niet (meer) aankunnen en waar we schijnbaar machteloos tegenover staan. En dat is balen, want die machteloosheid verlamt ons alleen nog maar meer. Maakt ons banger en somberder dan we al waren.

Talloze therapieën, trainingen en technieken leren je om te gaan met je burnout, angst of depressie. Waardoor het lijkt alsof de oplossing een kwestie van vaardigheden aanleren is. Een lang proces van heel hard werken aan jezelf om beter te worden. Dat is vermoeiend en lijkt enorm veel van je doorzettingsvermogen te vragen.

Wij, Angela & Linda, maken het leven graag makkelijker. Met minder te doen in plaats van meer. Wij weten uit ervaring (van onszelf en onze cliënten) dat er een eenvoudiger manier is om van burn-out, angst en/of depressie af te komen. Dat ‘eenvoudig’ vind je ook terug in onze werkwijze. Je krijgt geen opdrachten mee die je thuis moet gaan uitvoeren. Je neemt van deze Shiftdag dan ook niets mee naar huis. Het kan wel zijn dat je iets – of véél – achterlaat (al was het maar het idee dat het heel moeilijk is om van je burnout, angst en/of depressie af te komen!).  Wij laten je op deze dag graag zien hoe jijzelf het grootste verschil kunt maken. Zonder van je te verlangen dat je verandert! Inzicht in hoe onze psyche functioneert is de sleutel. Je hoeft niets bij te leren om je energieker, vrijer en blijer te voelen, maar je mag wél wat laten. Wij wijzen je in de goede richting en dat maakt het eenvoudiger om je eigen uitweg te vinden. Het enige wat we van jou verlangen is openheid en de bereidheid om iets nieuws te zien.

Met veel plezier luister ik naar jullie podcast en het heeft bij mij een verandering gebracht daar waar de psycholoog ruim twee jaar tevergeefs probeert dit te realiseren.

Johanna Versluis

Ik deed mee aan de Shiftdag omdat het thema (burn-out) me erg aansprak. Mede door het verdiepen in de 3 P’s en het luisteren naar de wekelijkse podcast gaat het na 2 jaar eindelijk een beetje beter met mij. Het leek me fijn om eens met andere mensen en met de Slagersdochters ‘live’  hierover te praten.

En wat was het een geweldige dag! Ik spreek nooit met andere mensen over de 3P’s en ik vond het een mooie gelegenheid om te oefenen om er mijn eigen woorden aan te geven. Best spannend ook. 

Na de Shiftdag ‘relativeer’ ik veel meer de gebeurtenissen in mijn omgeving, kijk er anders naar!

Arja Broere

krijg inzicht in de échte wortel van B-A-D

Zodat je zicht krijgt op de uitweg

De kennis die we nu over de oorzaken van en oplossingen voor burnout, angststoornissen en depressie (B-A-D) hebben, is gebaseerd op een incorrect paradigma met betrekking tot de werking van de menselijke psyche. De meeste moderne psychologie gaat er vanuit dat externe gebeurtenissen/factoren B-A-D veroorzaken en dat we dus óf die externe factoren moeten aanpakken, óf daarmee om moeten leren gaan (het aloude ‘vermijd, verander, accepteer, pas je aan’ model). Gebaseerd op dit ‘buitenstebinnen’ paradigma, wordt de oplossing voor B-A-D ook in de buitenwereld gezocht. Of  wordt er simpelweg gezegd dat B-A-D een ziekte is die nooit meer overgaat en waar je hooguit mee kunt leren leven. Dat paradigma klopt echter niet. Het systeem dat de menselijke ervaring creëert werkt op een andere manier. Gebeurtenissen in de buitenwereld veroorzaken geen B-A-D (al lijkt dat wél zo te zijn). Je kunt wel degelijk vrij worden van burnout, angst en/of depressie.

Wat is het antwoord dan wel?

Het nieuwe paradigma dat wij je dolgraag willen laten zien, biedt een blijvende oplossing voor B-A-D. Hoe zwaar je nu ook in de shit zit en hoe lang je ook al last hebt van je burnout, angst en/of depressie. Tijdens deze Intro-Class wijzen we je in die de richting van dat nieuwe paradigma – de richting van moeiteloos en gelukkig leven.

Ik ervaar iedere dag meer helderheid, inzicht en rust na het beleven van de shiftdag. FIJN!!!

Manja de Jagher

Al lange tijd volg ik jullie podcasts en andere info. Ik blijf erg geïnteresseerd in de materie en wilde wel eens een dagje ondergedompeld worden. 

Ik heb de Shiftdag ervaren als een heel bijzondere dag. Het trof me hoe diep je in je (oude) patronen zit en niet eens in de gaten hebt dat je erin zit of stapt.

Jacqueline Goedhart

Maartje vertelt hoe inzicht in de 3 principes haar angststoornis en depressie deed oplossen

5 minuten versie

Volledige interview

Durf jij een stap in deze richting te zetten?

Leven in mentale vrijheid is ook voor jou weggelegd

Dit levert de Shiftdag je op:

Het effect van deze Shiftdag zal voor elke deelnemer anders zijn, afhankelijk van de snelheid en diepgang waarmee je inzicht krijgt. Misschien krijg je één enkel inzicht dat ‘poef!’, alles voor je verandert. Misschien zie of voel je hoe dit nieuwe paradigma je leven kan veranderen maar heb je meer tijd en training nodig om je de inzichten eigen te maken. Hoe dan ook, je gaat in elk geval naar huis met de hoopvolle wetenschap dat de oplossing die je zoekt, daadwerkelijk bestaat. Onderstaande resultaten zijn (op termijn) absoluut mogelijk, ook voor jou!

Meer energie en levenslust

Je staat energieker op en hebt weer zin om dingen te ondernemen. Het lukt je weer om je te concentreren op wat je moet/wilt doen. Het is niet langer logisch voor je om te blijven zoeken naar mogelijke oorzaken en gevolgen.

niet meer bang voor je angst

Je doorziet wat er geestelijk en fysiek met je gebeurt op het moment dat angst de kop opsteekt. Daardoor kan die angst jou niet langer beheersen. Je ziet waar je aangeboren rust, ontspanning en vertrouwen zich bevinden en de angst laat jou los.

optimisme van binnenuit

Je vindt je natuurlijke welzijn terug. Het leven lijkt minder zwaar en je ziet weer lichtpunten. Je neemt jezelf en al je sombere gedachten steeds minder serieus. Je aangeboren levenslust wordt weer zichtbaar.

De training heeft me enorm geholpen. Mijn leven is er eenvoudiger en vrolijker van geworden.

Alina Smit

Ik deed mee aan de Shiftdag omdat ik nieuwsgierig was naar de Drie Principes en graag meer wilde weten.

De Shiftdag was verrassend. Allereerst het format van een open gesprek met de groep, dat werkte erg goed. En ook verrassend wat ik hoorde. Ik had al wel wat gelezen over de Drie Principes, maar hoe jullie het uitleggen is gewoon zo no-nonsense en toepasbaar.

Jullie noemen de Drie Principes moeiteloos, en eigenlijk is dat best een goede omschrijving van hoe mijn leven meer geworden is: moeitelozer. Er is minder onherkend denken. De realisatie dat dat is wat gaande is: “Ah, ik voel mijn denken”, is vaak genoeg, zeker in combinatie met “ik hoef er helemaal niks mee, dit is gewoon hoe het werkt”.

Marieke Zantkuijl

Een nieuw paradigma vraagt om een nieuwe aanpak

Alhoewel het onze volledige intentie is om je te laten zien wat ervoor zorgt dat je burnout, angst of depressie kan doen verdwijnen, gaan we een aantal dingen expliciet NIET doen.

Geen Mindfulness

Geen Meditatie

geen positief denken

Wél: ontspannen, veilig & vrolijk met elkaar in gesprek

Voorheen zocht ik verklaringen voor mijn negatieve/angstige gevoelens en gedachten. Ik zocht de oorzaak in mijn jeugd of buiten mijzelf. Dacht dat ik er hard aan moest werken om ervoor te zorgen dat ik die gevoelens niet meer had. Dat er iets mis was met mij, dat ik een “stoornis” had. Ik heb meerdere therapieën gevolgd, onder hypnose geweest, talloze zelfhulpboeken gelezen en uren gemediteerd.

Sinds ik kennis heb gemaakt met de 3 principes is dit allemaal overbodig geworden. Door dit inzicht heb ik mij de afgelopen maanden gelukkiger gevoeld als in de 5 jaar hiervoor. De 3 principes hebben mij meer gegeven dan alle therapieën bij elkaar. Bedankt Linda en Angela! Hopelijk komen nog veel meer mensen te weten van de 3 principes!

Sarah K.

 

Waar, wanneer & hoeveel?

De Live Shiftdag Breaking Bad vindt plaats op vrijdag 16 juni 2023 op onze eigen locatie in Soest van 9.30 tot 16.30 uur. Deelname aan deze Shiftdag kost € 119,- exclusief BTW (inclusief BTW: € 143,99). Dat is inclusief koffie, thee en versnaperingen.

Aanmelding en betaling vinden plaats via een beveiligde server. Je kunt betalen met iDeal. Je gegevens worden binnen enkele minuten verwerkt, waarna je onmiddellijk een factuur per e-mail ontvangt én alle benodigde informatie voor de Shiftdag zelf.

Na je inschrijving rekenen we op je komt. Maar mocht er onverhoopt iets tussen komen, dan is te allen tijde mogelijk om iemand anders in jouw plaats deel te laten nemen aan deze Masterclass. Het enige dat we in dat geval van je vragen, is dat je de gegevens van je vervanger doorgeeft.

 

Zo super dat Linda en Angela de 3 principes naar Nederland hebben gebracht. Niet dat ze hier niet al waren [ze zijn altijd overal] maar meer dat we er hier ook meer van bewust kunnen zijn.
Volgde al jaren leraren uit het buitenland maar wordt er echt blij van dat ik prachtige voorbeelden en metaforen en verdieping kan vinden zo dicht bij huis. Ook niet te versmaden is het vleugje Hollandse nuchterheid en dat het lekker doorspekt is met de nodige humor.

Anita Brouwers

www.anitabrouwers.nl

Ik deed mee aan de Shiftdag in het kader van ontwarring van alle gedachtenspinsels. Het was een heel fijne dag. Heb veel meer (innerlijke) rust gekregen. Mijn basis was angst en dat is weg. Daarnaast ben ik minder snel in de stress en maak ik mij niet meer druk om van alles en nog wat. Lekker makkelijk leven zeg maar. 🙂
Bernita

Wie zijn wij?

Wij zijn Linda Spaanbroek en Angela Mastwijk, oprichters van Shift Academy. Voormalige controlefreaks, perfectionisten, stresskippen en somberaars. Wij kennen het gevoel van ploeteren voor je geluk. Als Slagersdochters groeiden wij op met het besef dat hard werken de manier is om te bereiken wat je gelukkig maakt. Waarna we carrières najaagden, huwelijken sloten en kinderen kregen in de veronderstelling dat dat ons gelukkig maakte.

Dat ploeteren werkte… soms. Maar heel vaak totaal niet. Wat er toe leidde dat we een burn-out en depressie probeerden te voorkomen of te genezen met fijne yoga-lessen of nog maar weer eens een nieuwe baan in een nieuw vakgebied. Zoveel soorten weer als er zijn, ongeveer evenveel dingen hebben wij gezien als de oplossing om gelukkig te worden.

Tot we er, los van elkaar, achter kwamen waar geluk écht vandaan komt. En dat blijkt zo hilarisch simpel, dat het moeilijk te geloven is. Dus laten we het je graag zien. Via de blogs op deze website, via onze wekelijkse radioshow ‘Geluk in de aanbieding’ (onder de naam ‘De Slagersdochters), de gelijknamige podcasts, onze video’s en onze coaching & training.

Het blijkt een simpel misverstand dat het menselijk geluk in de weg staat. Een misverstand dat wij graag helpen uit de weg te ruimen! Dat gaat het makkelijkste door je een nieuw paradigma te laten zien dat ‘The 3 principles‘ of ‘De 3 principes’ wordt genoemd. En ja, je leest het goed: er is geen sprake van een methode maar van een paradigma. Of, zoals wij het zelf graag noemen: een methodenloze methode ;-).

Vanuit dit nieuwe paradigma helpen wij cliënten en organisaties om moeitelozer te leven én werken. Hieronder stellen wij ons kort aan je voor – maar écht kennismaken gaat natuurlijk veel makkelijker door mee te doen aan de Shiftdag!

Linda Spaanbroek

Vloog ooit in een stewardessenpakje de wereld over. Studeerde af als bedrijfseconoom, onderwijskundige en orthopedagoog. Werd per ongeluk marketing expert en vervolgens met opzet succesvol ondernemer en coach. Is een eigenwijze ouder met tegendraadse ideeën over onderwijs. Ontdekte tot haar grote ontspanning de sleutels tot meer moeiteloosheid. Is ervaren 3P facilitator. 

Angela Mastwijk

Maakte al jong carrière in de derivatenhandel. Is beëdigd vertaler. Gaf bijles en schreef columns voor de krant. Liet jaren geleden noodgedwongen al haar opvoeddogma’s varen en zwerft nu rond als schrijver en facilitator. Vond toevallig de fundamenten voor meer vertrouwen in het leven en zichzelf. Is ervaren 3P facilitator. 

Heb je nog vragen?

Ons team staat voor je klaar om je verder te helpen. Bel 035 588 51 49 of mail naar welkom@shiftacademy.nl

Share This