Er is een manier om méér uit je bedrijf te halen

Linda Spaanbroek was marketing- en ondernemerscoach

Ondernemen kan makkelijker

Waarschijnlijk zoek je – net als ik voorheen – de sleutel die ondernemen makkelijker maakt. En verwacht je dat – net als ik voorheen – te vinden in de slimste marketingtechnieken, de beste time-management-methoden, fake je het “till you make it”, en doe je “wat winnaars doen”. Omdat mensen die je bewondert, zeggen dat dat de weg is. En, eerlijk is eerlijk. Het is een aantrekkelijke weg waar je een heel eind mee kan komen als het gaat om egostrelend succes. Ik kan het weten want ik had dat succes, de omzet en de ondernemersaward om het te bewijzen.

Marketing en sterke ondernemers-skills lijken de oplossing maar hebben een beperking

Ik had nooit échte rust. Ja, tuurlijk, als ik dan weer eens ergens in een vijfsterrenhotel aan het zwembad zat, dan genoot ik. Maar altijd was er onder de oppervlakte een onrust die ik niet eens zo goed herkende. Was het altijd te weinig wat ik deed, duurde de high van een succes(je) maar kort en bleef ik op zoek naar ‘iets’ dat ontbrak. Ik genoot oppervlakkig en ontspannende oppervlakkig omdat het streven naar meer steeds onbewust aanwezig was. .

Totdat ik op een operatietafel lag met een hartinfarct. Waarvan men even later dacht dat het een herseninfarct en toen een longembolie was. Het was ‘slechts’ hyperventiatie. De succesvolle onderneemster met haar ontspannen leven bleek een stressgerelateerde aandoening te hebben.

Ik ging op zoek en ontdekte hoe dat kwam, dat ik uiterlijk ontspannen en succesvol was maar innerlijk ongemerkt gedreven werd door angst en stress.

Ik ontdekte een paradigma dat alles moeiteloos maakt

Het klinkt vaag maar de inzichten uit dit paradigma maken dat ik veel vaker, constanter en dieper geluk ervaar. Ik onderneem moeitelozer, heb moeitelozer relaties en moeitelozer klanten.  Het betekent ook dat ik voor mijzelf herkende hoe beperkend de concepten waren die ik mezelf over marketing en ondernemerschap had aangemeten. Hoezeer ik vrijheid nastreefde op een manier die vrijheid juist beperkt.

Leer een nieuw paradigma en ontdek:
  • Waardoor veel ondernemers veel meer (en veel schadelijker) stress hebben dan je bewust ervaart.
  • Wat de sleutel is tot ontspannen ondernemerschap en hoe dit ook toepasbaar is voor jou (ja, ook als je een type A, zeer gedreven en enthousiaste ondernemer bent).
  • Hoe je in een state of mind komt waarmee je met minder zorgen en meer inspiratie & snelheid de juiste acties onderneemt om problemen op te lossen.

Je bent naar deze pagina doorverwezen omdat je klikte op een link die verbonden was aan Infomarketeers. Via Infomarketeers heb ik, Linda Spaanbroek, jarenlang coaching en training verzorgd op het gebied van online marketing. En daar ben ik mee gestopt ;-). Shift Academy is het nieuwe bedrijf dat ik samen met Angela Mastwijk run. Wij houden ons bezig met moeitelozer leven op allerlei gebieden: ondernemen, relaties, opvoeding en persoonlijke ontwikkeling. Waarbij het voorkomen of oplossen van stress, verdriet, zorgen en angst centrale thema’s zijn. Meer over ons werk vind je op deze website. Een goeie eerste kennismaking is bovengenoemde gratis e-Boek. Wil je meer? Struin dan eerst eens lekker door onze mediatheek – we hebben talloze blogs, podcasts en video’s (zie hieronder voor onze meest recente publicaties in de categorie ondernemen). Zodra je het gevoel hebt dat wij je verder kunnen helpen in je ondernemerschap of je privéleven, zijn we je graag van dienst met een van onze trainingen of coaching.

Blogs over werk & ondernemen

Het maakbare ondernemerschap

Een beetje ondernemer neemt het heft in eigen hand en geeft zijn eigen leven vorm. Daar slaan we ons als zelfstandigen bij voorkeur dan ook voor op de schouders. “Ik ben ondernemer, ik durf mijn eigen pad te gaan!”, denken we. En kijken soms met gepast medelijden naar...

Alles hebben en toch niet gelukkig zijn

“Wat maakt ons gelukkig?”, vroeg de radiopresentator aan de onderzoeker die hij interviewde over een groot internationaal geluks-onderzoek. “Nou, als je een slechte relatie hebt of ongelukkig wordt van je baan, dan zou ik zeggen: zoek wat anders. En als dat allemaal...

De twijfelachtige noodzaak van deadlines

Deadlines, je krijgt er stress van of je vindt ze heerlijk. Een middenweg lijkt er niet te zijn. Ben jij iemand die er stress van krijgt? Lees dan dit vorige artikel. Houd jij van deadlines omdat je denkt dat ze nodig zijn? Lees dan verder! Veel ondernemers weten het...

Stress door deadlines

Deadlines zijn voor sommige mensen een zegen, voor anderen een vloek. “Zonder deadlines kom ik eigenlijk niet uit de startblokken dus ik probeer zoveel mogelijk mijn eigen deadlines te creëren”, zegt de één. Waar een ander juist ervaart dat deadlines enorme stress...

Bang zijn en toch ondernemen

Jaren geleden, voordat ik door had hoe wij als mensen onze eigen realiteit creëren, was ik een groot fan van de uitspraak ‘Feel the fear and do it anyway’. Ik leefde daarnaar en adviseerde het ook aan mijn klanten. Ik ging ervan uit dat de angst die ik voelde,...

Share This